fbpx

Jouw Persoonlijke Ontdekkingstocht van Sterke Punten

Gallup Strengths, of de “Wat-maakt-jou-uniek-methode,” kun je zien als een VIP-pas voor jouw eigen persoonlijkheid. Denk hierbij aan het ontdekken van jouw eigen superkrachten, maar dan zonder een superhelden cape ;-). 

Het idee is ontstaan uit het werk van Donald O. Clifton en zijn collega’s en het richt zich op het identificeren en ont-wikkelen van individuele sterke talenten. Het kernprincipe is dat het eigen maken van je natuurlijke sterke talenten leidt tot persoonlijke groei, effectiviteit en voldoening. Je leven wordt een stuk leuker!

Hier is hoe het werkt:

  1. Talentgerichte benadering: Gallup Strengths benadert persoonlijke ontwikkeling vanuit een talentgericht perspectief. Het stelt dat iedereen natuurlijke talenten heeft, specifieke manieren waarop ze van nature denken, voelen en handelen.

  2. Gallup StrengthsFinder-assessment: Het proces begint met het invullen van de Gallup StrengthsFinder, een online assessment van 177 vragen die ontworpen is om de top talenten en dominante domeinen van iemand te ontvouwen uit een lijst van 34 talenten (die onderverdeeld zijn in vier domeinen). 

  3. Unieke combinaties: Iedereen heeft een unieke combinatie van deze talenten. Niemand op de wereld heeft jouw volgorde! De uitslag resulteert dus in een persoonlijk “Strengths-profiel.” Door je eigen talenten te gaan begrijpen en bewust te gebruiken leid dit tot verbeteringen op verschillende gebieden van je leven, waaronder werk, relaties en persoonlijke groei.

  4. Ontwikkeling en toepassing: De nadruk ligt op de ontwikkeling en toepassing van jouw sterke talenten in dagelijkse situaties. Denk hierbij aan het versterken van professionele vaardigheden tot het verbeteren van persoonlijke relaties en alles wat daar tussen ligt. Talenten die jou niet in je kracht zetten mag je achter je laten.

  5. Positieve benadering: Een belangrijk kenmerk van Gallup Strengths is de focus op positiviteit en groei. In plaats van te proberen de voor jou niet ter zake doende talenten te verbeteren, concentreer je je op het maximaliseren van je eigen potentieel door je sterke talenten te vergroten.

Kortom, de Gallup Strengths bieden een positieve methode om zelfinzicht te vergroten, persoonlijke groei te bevorderen en het beste uit jezelf te halen door te bouwen op je natuurlijke talenten.