fbpx

WEEK 8 LEKKERDER IN JE VEL MET JE HARTRITME


Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5758

Deprecated: Functie Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5383
Ik help je, niet wetende wat, doe ik precies wat goed is. Ik verzacht of ik prik door… Ontspan, Adem in, adem uit.

(Negatieve) emoties kunnen zich opslaan in je buik. Dit kan fysieke pijn veroorzaken op het moment dat je langere tijd met spanning, angst, verdriet of boosheid rond blijft lopen. Zengest® kan je ondersteunen bij het verteren van alles dat verteert dient te worden. Letterlijk en figuurlijk.

Hebben jouw emoties ervoor gezorgd dat je je langere tijd neerslachtig voelt en je jezelf steeds verder voelt wegzakken? Speelt (levens)angst een grote rol in jouw leven? Zengest® kan je ook hierbij ondersteuning bieden: deze mix van oliën heeft namelijk de kwaliteit om mensen te ondersteunen die moeite hebben met de fysieke wereld en het leven te omarmen.

Ook bij het aangaan van nieuwe ervaringen, het verwerken van nieuwe informatie etc. kan Zengest® je ondersteuning bieden om dit te ‘verteren’.

Kom je bij het doen van de oefening negatieve emoties (of angst) tegen? Gebruik de olie dan met als doel om hier lichter naar te kunnen kijken zodat je het los kunt laten (verteren) i.p.v. vast te houden en op te slaan in je lichaam.
Deze olie kun je zowel aromatisch, topisch als ook intern gebruiken. Voel waar jouw voorkeur naar uit gaat.

De oefening van deze achtste week in het kort:

  • Iedere ochtend 3 minuten hartcoherentie door in F6 te ademen.

  • Overdag: Observeer waar jij iets deed terwijl je eigenlijk een emotie ervoer. 
  • Zoek de emotionele reden die triggerde en benoem die.
  • Ben je een angstemotie op het spoor gekomen? Ondersteun die enkele minuten, meteen met F6.
  • Avond: Ga zitten in hartcoherentie en herbeleef de dag.
  • Als er een angstemotie was die je aanzette tot een reacite herbeleef dan de hele scène.
  • Stel jezelf de vraag ‘Waar ben ik bang voor?’
  • Vergelijk iedere dag met de voorgaande dagen. Is er een patroon waarneembaar? Doorvoel deze emotie vanuit hartcoherentie.
  • Voor het slapengaan: Centreer jezelf door 3 minuten in hartcoherentie te gaan zodat je goed kunt slapen.