fbpx

WEEK 7 LEKKERDER IN JE VEL MET JE HARTRITME


Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5758

Deprecated: Functie Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5383
Als van ijzer, bergen verzetten. Ik zie je, omhul je, verwarm.

Tijdens de avondoefening van deze week -maar gedurende de dag mag natuurlijk ook- ga je een hele mooie blend gebruiken. Dat is het flesje met de veiligheidssluiting. De Deep Blue® olie is dé olie om je over te geven aan pijn. En in dit geval hebben we het dan over emotionele pijn (of: onvervulde behoefte), die je ‘mentale coherentie’ kan beïnvloeden.

Deze olie kan je helpen om je emotionele pijn te observeren, zonder je ermee te identificeren. Het houdt je hoofd ‘cool’. Het kan je helpen om je emotionele wonden zichtbaar te maken, waardoor deze getransformeerd en geheeld kunnen worden. Dus i.p.v. tijdelijke ‘heling’ (door jezelf te troosten met bv. een reep chocola), helpt de Deep Blue® je onder ogen te komen wat je werkelijk nodig hebt om weer in balans te komen.

Daarnaast helpt de Deep Blue® olie je ook bij het accepteren én verdragen van eventuele (emotionele) pijn en weerstand die tegenkomt tijdens het doen van de oefening. Het leert je hierbij dat de pijn niet wreed of slecht is, maar slechts een leraar; een verzoek om hulp of genezing. En zo kom je steeds een stapje verder in het integreren van ‘coherent’ – ofwel in balans – zijn op alle lagen.
Gebruik alleen topisch en aromatisch. NIET innemen.

De oefening van deze zevende week in het kort:

  • Iedere ochtend 3 minuten hartcoherentie door in F6 te ademen.

  • Overdag: Observeer waar jij emoties voelt in je lichaam in relatie tot een situatie.
  • Laat de gevonden emoties helemaal toe terwijl je langzaam in- en uitademt. 
  • Avond: Ga zitten in hartcoherentie en herbeleef de dag.
  • Ga na of je in iedere situatie adequaat reageerde. 
  • Evalueer je dag plus emoties vanuit hartcoherentie. Hoe voelde het? Intens, hanteerbaar, positief…
  • Voor het slapengaan: Centreer jezelf door 3 minuten in hartcoherentie te gaan om een gezonde slaap te bevorderen.