fbpx

WAAR LIGT JOUW KRACHT?

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.
Wij vragen ons af:
“Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Bovenstaande tekst is een citaat van een deel van de inauguratie reden van Nelson Mandela in 1994. 
Hij heeft hier jarenlang op de wc gehangen waardoor de kinderen hem vrijwel uit hun hoofd kende ;-). 

Als iemand aan jou vraagt wat jouw kwaliteiten zijn dan duurt het vaak even voordat je antwoord kunt geven. Mits je hier heel bewust al mee hebt gewerkt. Maar de meeste mensen zijn zich niet bewust van hun kwaliteiten. 

Waar ben jij goed in? Waar gaat jouw bloed sneller van stromen en je hart sneller van kloppen? Wat is eigenlijk zo vanzelfsprekend voor jou waardoor je het niet eens meer als een kwaliteit ziet?
Vaak zijn dit eigenschappen die je moeiteloos kunt inzetten en jouw weinig tot geen energie kosten. Alleen, door de jaren heen heb je ze vaak ongemerkt weggedrukt. Veelal door school, waar je binnen het systeem moest passen en in een hokje werd geplaatst. Daar paste jouw kwaliteiten waarschijnlijk niet in. Als je maar stilzat en je mond hield, deed wat er van je werd gevraagd en goede cijfers haalde, dán was je de perfecte leerling. 

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Hoe klinkt dat voor jou? Dat jij ook een genie bent, precies zoals je bent, gewoonweg omdat jij unieke kwaliteiten hebt die niemand anders heeft zoals jij ze hebt. Bijzonder, niet? 
En als jij jouw unieke kwaliteiten bewust wordt en eigen maakt, dan kun je immens groeien. We zijn namelijk helemaal niet bedoelt om all round te zijn. Ieder mens is hier op aarde gekomen om werkelijk uniek te zijn en zijn of haar eigen unieke talenten te ontwikkelen en te delen. 

Jouw kwaliteiten als leidraad

Al weer een paar jaar geleden kwamen wij in aanraking met de Clifton Strenght Assesment. Een test waardoor jij inzicht krijgt in waar jouw talenten liggen. Niet de zoveelste persoonlijkheidstest waar je in een hokje wordt geplaatst, nee, een test die jouw uniek-zijn zichtbaar maakt. Er zijn op de hele wereld gewoonweg geen mensen die exact dezelfde uitslag hebben als jij. 

Sommigen komen in de buurt en hebben misschien de eerste vijf kwaliteiten hetzelfde, maar dan nog gebruiken jullie die op een andere manier. 

Maak jij je deze kwaliteiten eigen dan zal jij als persoon groeien. In plaats van een afgeronde, netjes luisterende cirkel, word jij een ster wiens punten steeds verder reiken en zullen gaan stralen.

Wij geven de ondernemers binnen ons team de mogelijkheid om deze test te maken zodat ze zichzelf nog beter kunnen ontwikkelen en ieder dag een beetje meer zichzelf worden en in hun kracht komen. 
Klinkt jou dat als muziek in de oren, dan ben je van harte welkom om eens contact met ons op te nemen en te kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Ook jij bent briljant, prachtig, talentvol en fantastisch!

 

© Aranka Reeuwijk