fbpx

STIP OP DE HORIZON

Wat voor type ben jij? 
*Ben jij iemand die graag terugkijkt naar wat is geweest en van daaruit beslissingen maakt.
*Ben jij meer iemand die leeft in het moment. Een ‘go with the flow’ instelling.
*Of, ben jij diegene die z’n blik altijd op de toekomst heeft gericht en zo de welbekende ‘stip op de horizon’ in het oog houdt?

Eigenlijk maakt het niet zo heel erg veel uit hoe jij je verhoudt tot ’tijd’. Als je maar kiest voor dat wat het beste bij je past. Niet iedereen hoeft in het verleden te graven om het heden te kunnen begrijpen. 

Maar iemand die daar wel heel veel waarde aan hecht zal met opgetrokken wenkbrauwen kijken naar iemand die volledig opgaat in het hier en nu. Die persoon zal zeggen dat tijd niet bestaat, dat er alleen maar nu is en dat het verleden geen garantie is voor dat iets ook nu weer werkt (of niet). 

En die persoon die z’n blik ver vooruit heeft zal een zekere mate van ongeduld voelen bij die persoon die blijft terugkijken. Voorwaarts moeten we! Daar gaan we naar toe. Wat geweest is, is geweest. “Kom op, actie!”

Ieder z’n talent

Heb jij al wel eens van de Gallup Strengths gehoord? Dit is een online vragenlijst met 177 vragen die jou een unieke uitslag geven. Niemand op de wereld heeft dezelfde volgorde van talenten als jij. Dat betekent dus dat jij als persoon uniek bent. Is dat niet bijzonder om te lezen?
Ieder talent heeft natuurlijk wel een omschrijving en bepaalde kwaliteiten, maar de volgorde en welke andere talenten jij nog meer hebt bepalen hoe jij ze in zet. 

Uit deze test kan naar voren komen dat jij iemand bent die in het heden beslissingen neemt, gebaseerd op het verleden. Dan kun je wel proberen om meer toekomstgericht te zijn, maar dat past dan niet echt bij je! 
Andersom kan het ook zo zijn dat jij je hele leven al aan het graven bent terwijl dit een talent is wat helemaal onderaan je lijstje staat. Met andere woorden; daar kun je beter ver vandaan blijven. Door dit te doen verlaag je je eigen energie en maak je jezelf oninteressant. 

Het eventuele ‘graven’ mag jij op jouw eigen unieke manier doen, met de talenten die je juist hoog in je lijstje hebt staan.

Op deze afbeelding zie je een uitslag van een persoon die meer toekomstgericht is dan dat er waarde wordt gehecht aan dat wat is geweest (Contextueel staat bijna onderaan). Deze persoon moet je niet vermoeien met geschiedenislessen ;-). Dit is iemand die een duidelijk (positief) beeld van de toekomst heeft wat graag wordt gedeeld met andere mensen. Sowieso een persoon die zich thuis voelt onder de mensen. 

Weet jij wat jouw talenten zijn?

Realiseer je dat dit soms andere talenten zijn dan je zelf denkt. Dat is het leuke van deze test. Soms komt er iets uit wat je zelf niet helemaal had verwacht. Omdat het talenten zijn die je (nog) niet gebruikt en laat zien aan de buitenwereld. 

Omdat het soms spannend is, omdat je er zelf bepaalde ideeën over hebt, omdat je bang bent dat anderen er een mening over hebben als je ze laat zien, omdat…… vul maar in. 

En weet je wat mooi is? Als jij ook etherische oliën in huis hebt, dan kun je die inzetten om je eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Ze kunnen je helpen om net dat laatste zetje te geven zodat je werkelijk gaat doen wat je te doen hebt hier op aarde.

Heb je interesse om je eigen talenten te ontdekken? Via deze link kun je met flinke korting een sessie boeken samen met een e-boek. De test zelf doe je via een andere site. 

©Aranka Reeuwijk