fbpx

NATUURLIJK HERSTELLEND VERMOGEN

Als je van een boom een tak afbreekt of zaagt, dan heeft de boom de kracht om deze wond zelf te herstellen. Kijk je na een aantal jaren waar de wond zat, dan zie je dat de boom hier een mooie bast overheen heeft gelegd.

Natuurlijk herstel

Zo is het ook met het menselijk lichaam. Dat zie je het duidelijkst natuurlijk als je een wond hebt aan de buitenkant. Binnen een aantal dagen, afhankelijk van de grootte natuurlijk, herstelt je huid zich en is er voor bepaalde tijd nog een litteken zichtbaar. Maar ook die kan met de tijd helemaal vervagen.

Zo buiten zo binnen

Maar wat er van buiten speelt, gebeurt natuurlijk ook van binnen. Dit is alleen voor ons minder zichtbaar (maar soms wel voelbaar). Een kneuzing, een botbreuk, een aanval van een bacterie of virus… we kunnen dit waarnemen met onze zintuigen. En mooier nog, jouw lichaam heeft het vermogen om dit zelf te genezen.

Binnen bepaalde grenzen. Want soms kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Gewoon, omdat de ‘aanval’ van dusdanige omvang is dat het heel veel energie kost om dit te herstellen. 
Net zoals bij die boom; een kleine wond, als gevolg van een takje dat is afgebroken, is snel hersteld. Een hele grote afgebroken tak kan er zelfs voor zorgen dat de boom dood bloed. Dan is het fijn als er hulp van buitenaf komt. 

En zo is het precies ook met ons lichaam. Er zijn situaties waarin je jezelf mag ondersteunen bij herstellen. Gewoon, omdat het voor nu even te veel of te groot is. 

Recent hebben wij hier in huis twee situaties gehad waardoor we zelf weer eens verbaasd waren over de kracht van de natuur als eerste hulp. 
We wisten dat de supplementen die wij dagelijks nemen ons goed doen, maar dat ze zelfs het proces van een kneuzing ondersteunde, dat was een bijzondere ervaring. In plaats van zes duurde het slechts twee weken voordat klachten verdwenen. Een bijzonder fijne ervaring.

Gaultheria fragrantissima

Een krachtig klein plantje

Ken je dit kleine plantje op de foto? Een echte krachtpatser die in de bergen van Nepal groeit. In het Nederlands heet het wintergroen omdat het, ook als het sneeuwt, groen blijft.  Hoog in de Nepalese bergen mag het een gevecht aan gaan met alle elementen wat er voor zorgt dat het, eenmaal gedestilleerd tot olie, een waar geschenk is voor ons. 
De meest werkzame stof die het bevat komt heel dicht in de buurt van aspirine, maar dan dus volledig natuurlijk gevormd. Dit zorgt er voor dat ons lichaam het meteen kan gebruiken daar waar het nodig is. 

De kracht van slechts één druppel deed ons weer eens beseffen dat we ware geschenken van de natuur in huis hebben. 

Heb jij bijzondere ervaringen?

Vertel eens, heb jij ervaringen met oliën of supplementen die je verbaasd hebben doen staan? Van die situaties dat je dacht ‘ach, ik heb het in huis, baat het niet dan schaadt het niet’ maar volledig werd weggeblazen door het resultaat?

Leuk als je die wilt delen.