fbpx

KERSTKONIJNEN OF STRESSKIPPEN

KERST EN STRESS

Hier in huize Reeuwijk verheugen wij ons altijd al maanden van te voren op kerst. Niet alleen vanwege de gezelligheid maar vooral omdat we een huis vol lekkerbekken hebben die ook nog eens graag zelf koken. Eind augustus beginnen we vaak al te verzinnen wat we met kerst kunnen gaan eten. We vinden het dan ook altijd heel leuk om mooi uit te pakken.

Waar we met kerstdagen zijn en wat we gaan doen hoeven we nooit lang over na te denken. Wij hebben in de familie een jarige tijdens de kerstdagen wat het altijd extra feestelijk maakt. Moeten kiezen waar we zullen zijn valt dan al meteen weg en dat scheelt een hoop stress.

Helaas is echter voor veel mensen de kerst ieder jaar weer een terugkerende periode van stress (boodschappen, goed plannen, familie op bezoek, verplicht ‘gezellig’ moeten zijn….).
Dit jaar zal dat wellicht anders zijn. Naar het laat zien zullen we minder familie over de vloer hebben vanwege alle maatregelen. Maar ondanks dat zullen er toch ook dit jaar weer stress-momentjes zijn. Stress over wat je moet koken met kinderen die niets lusten, stress over de drukte in de supermarkten, over de irritaties tussen familieleden en het mislukken van het hoofdgerecht… Iedereen heeft een dergelijke situatie wel eens meegemaakt, toch?

Met onderstaande tien simpele tips kun je de stress vast een stuk verminderen.

 1.  Perfectionisme is niet nodig en zorgt voor onnodige stress. Goed is echt goed genoeg. 
 2. Ga qua eten voor save en kies gerechten waar je goed in bent. 
 3. Gun jezelf dat je gewoon mag genieten. Voor je het weet is het weer voorbij. 
 4. Heb geen verwachtingen! Deze zorgen namelijk altijd voor teleurstelling om de doodeenvoudige reden dat ze vrijwel nooit uit komen.
 5. Lach om jezelf als je door hebt dat je in de stress schiet. Zeker in een volle supermarkt in deze bijzondere tijden kun je van alles verwachten.
 6. Maak een planning en schrijf die op. Doe je boodschappen op tijd en bestel evt vooraf zaken. Zo voorkom je dat je dingen mis loopt. 
 7. Maak alles wat je al klaar kunt maken van te voren. Dat scheelt echt!
 8. Om de stress binnen de perken te houden is je ademhaling altijd je vaste anker, bij welke stress ook. Dus ook met je kerststress; adem in….. adem langzaam en diep uit. Oók als je in de rij bij de kassa staat.
 9. Om je lichaam goed te ondersteunen raden we je aan om de LLV-voedingssupplementen van doTERRA te bestellen. Juist nu in deze dagen! Klinkt vreemd, voedingssupplementen ter ondersteuning bij stress? Dat werkt zeker, kunnen we uit ervaring vertellen. Als eerste krijgt je lichaam alle nodige vitamines en mineralen binnen. Daarnaast neemt je kwaliteit van slapen toe. En zorgt de samenstelling er voor dat je meer rust krijgt in je lichaam. 
 10. Gebruik een diffuser met etherische olie.
  Lavendel is bij uitstek een olie die helpt om meer rust te ervaren (eindig de dag hiermee zodat je ontspannen kunt slapen). Een minder bekende olie die rust brengt in je lijf is de bergamot.
  Voordag je opstaat breng je wat Balance onder je voeten zodat je meer gegrond bent. 
  En overdag tijdens de kerstdagen denk je vooral aan kaneel, kruidnagel en sinaasappel; Heerlijke verwarmende, gezellige geuren. 
  Als laatste tip raden we je de frankincense (wierook) aan; de heilige olie die de drie Wijzen uit het Oosten als geschenk bij zich hadden. En dat was niet voor niks!

We wensen jullie hele mooie, relaxte dagen toe.

Patrick en Aranka