Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5758

Deprecated: Functie Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan register. in /home/lekkerinjevelcoach.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5383
Ademhaling - Altijd Lekker in je Vel.nl

Ademhaling

Adem staat gelijk aan leven

Ademen… het is het eerste wat we doen als we ter wereld komen en bovendien het laatste als we de aarde weer verlaten. Adem staat gelijk aan leven. Als we stoppen met ademhalen dan gaan we dood.

Daarnaast zegt de manier waarop we ademen heel veel over hoe het met ons gaat.
Neem voor een moment je eigen ademhaling maar eens waar.

Waar adem je? Is dat in je borst, in je buik of er ergens tussenin?
Hoe snel adem je? Ben je iemand die heel rustig ademt of is het meer kort en snel?

Met onze ademhaling geven we ongemerkt seintjes aan ons hele lichaam. Of we ontspannen of juist gespannen zijn. En als je ziet dat zeker vijftig procent van de Nederlandse bevolking stress ervaart dan kun je er van uit gaan dat al deze mensen een verstoort ademritme hebben. Zo hou je ongemerkt de stress in stand. Want als je snel en oppervlakkig ademhaalt dan zeg je eigenlijk “let op, wees alert”. Met behulp van je ademhaling kun je jezelf dus ontspannen maar ook activeren.

Vervuilde omgeving

Onze gehele leefomgeving is niet meer wat het een paar honderd jaar geleden was. Met z’n allen hebben we onze aarde flink vervuild waardoor steeds meer mensen klachten krijgen. Uitlaatgassen, minuscule plasticdeeltjes, synthetische luchtverfrissers, we ademen het allemaal in.
Sommige mensen hebben meer gevoelige luchtwegen dan anderen en die hebben hier dan ook behoorlijk meer last van. Ze krijgen allergieën of andere luchtwegaandoeningen.

dōTERRA heeft hele mooie olie blends met essentiële oliën ontwikkeld om jezelf op een eenvoudige manier te ondersteunen.
Wil je dit eens zelf ervaren dan kan dat. Neem contact met ons op en kijk wat we jou kunnen bieden. Leen bijvoorbeeld voor een week een diffuser om zelf te ervaren wat dit voor jou kan betekenen.

Wat kun je zelf doen?

  • Adem dagelijks een paar minuten extra diep in. Zonder dat we er erg in hebben gebruiken we maar een deel van onze longinhoud. 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht, zeker op je slaapkamer. Dit komt ook nog eens je slaap ten goede.
  • Synthetische stoffen zorgen voor microscopisch kleine deeltjes in de lucht die je weer inademt. Denk hierbij aan synthetische luchtverfrissers. Maar ook minder voor de hand liggen; synthetische gordijnen of kleding. Door beweging laten ze stofdeeltjes los die je weer inademt. 
  • Ruim emoties op. Opgekropte emoties kunnen voor emotionele ‘benauwdheid’ zorgen.